2011. augusztus 27., szombat

Siklós László: A kommunizmus áldozata - Jelenlegi ára: 2 050 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A kommunizmus áldozataA könyv listaára: 2500 Ft. Leírás:
Milyen volt a Kádár-korszak családpolitikája? Erre a kérdésre keresi a választ a kötet író-újságíró szerzője, aki korabeli forrásokra támaszkodva leplezi le és állítja pellengérre a hatalom képmutató és álságos viszonyát a társadalom eme alappilléréhez. Kötete azon elképzelést erősíti, miszerint a kommunista vezetés tudatosan törekedett a hagyományos kisközösségek felbomlasztására, a tradicionális értékek lerombolására és nem kis mértékben e politika eredményeinek következményeit nyögjük a mai napig is. A marxista ideológia eredeti alapvetése szerint a család polgári intézmény, amely idővel értelmét veszti és megszűnik a szocialista társadalomban. E folyamat elősegítése érdekében a hatalom a hagyományos családi szerepek felszámolására (nők munkába állítása, a házimunkák intézményesített kiváltása, intézményesített ifjúságpolitika stb. ) és a családi rítusok (házasság, keresztelő, temetés) átformálására törekedett. A kötet változatos korabeli dokumentumok (párthatározatok, tömegszervezetek jegyzőkönyvei, brosúrák, társadalomtudományi tanulmányok) alapján mutatja be az ideológiai célokat és a hatalmat kiszolgáló szakértő szociológusok, pszichológusok, pedagógusok szerepét. A forrásaiból vett hosszabb-rövidebb szemelvényeket a szerző magyarázó és értelmező, helyenként szarkasztikus kommentárokkal, kiegészítésekkel kíséri. Részben korabeli riportútjain szerzett élményei alapján, részben a jelenből visszatekintve emeli ki a hatvanas-hetvenes évek valósága és a hivatalos álláspontok közötti ellentmondásokat, mutat rá az ideologikus megnyilatkozások egyszerre bornírt és félelmetes gondolkodásmódjára. A nem tudományos céllal készült, nyíltan polemikus mű érzékletes módon emlékeztet a nem is túl távoli múlt sok tekintetben abszurd és idegen világára. ISBN: 978-963-298-005-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 050 Ft

Az aukció vége: 2011-08-29 10:44
. Siklós László: A kommunizmus áldozata - Jelenlegi ára: 2 050 Ft

Fontos